Tandheelkunde

Bij Dierenartsen De Mare bent u aan het juiste adres voor een gebitsbehandeling van uw hond, kat, konijn, cavia of fret.

Wij maken gebruik van moderne apparatuur waarmee wij op professionele wijze tanden en kiezen kunnen verwijderen, reinigen, en polijsten.

Een schoon gebit is belangrijk voor de gezondheid. Niet voor niets hamert uw tandarts en mondhygiënist ook op een goede gebitsverzorging.
Hetzelfde geldt voor het gebit van uw huisdier.

Helaas horen wij soms van mensen dat zij een gebitsreiniging niet nodig vinden, omdat het maar een dier is, en in de natuur gaan ze ook niet naar de tandarts. Graag wijzen wij erop dat dieren in de natuur ook geregeld sterven aan gebitsproblemen.
Naast het feit dat eten en jagen een probleem wordt, kunnen bacteriën via ontstekingen in de mond het lichaam in komen. Deze bacteriën kunnen dan weer zorgen voor ontstekingen elders in het lichaam, met mogelijk functieverlies van vitale organen als gevolg.

Van uw huisdier wilt u lang genieten! Daarom kijken wij bij elk bezoek de tanden van uw dier na op problemen. Indien nodig stellen wij een gebitsreiniging voor, of geven u advies over de verzorging van het gebit.

Voor de verzorging hebben wij het volgende in huis:

– tandenpoets sets
– honden/katten tandpasta
– tandenborstels
– vingerhoedborstels
– mondwater tegen tandplak om door het drinkwater te doen
– poetsinstructies
– kleef-tandpasta
– speciale voeding tegen tandbederf van Hill’s, met enzymen tegen tandplak en een brokstructuur die tanden reinigt

IMG_4547